Højtider 2019

Brunch & bobler
Palmesøndag
Påskefrokost
1. påskedag
Påskefrokost
2. påskedag
Pinsefrokost
Pinsedag
Brunch & bobler
2. pinsedag
Sankt Hans aften
HalloweenMortens aftenJulen
Julebord
1. juledag
Julebord
2. juledag
Nytårsaften

 

Brunch & bobler

Palmesøndag d. 14. april 2019

9.00 – 12.00

 

Palmesøndag er indledningen til påskeugen. På denne dag red Jesus ind i Jerusalem på et æsel. Jøderne hyldede ham som en konge, mens de viftede med palmegrene, deraf navnet palmesøndag.

 

Forud for indtoget i Jerusalem blev Jesus salvet. Og denne salvning regnes som vigtig for forståelsen af Jesus, fordi det er her, han for alvor træder i karakter som Messias (den salvede).

 

BUFFET

 

Vino Spumante
Kaffe – te – juice – most – isvand
Udvalg af brød og croissanter
Skyr, rødgrød og granola
Udvalg af oste og marmelader
Tørrede pølser og skinke
Kroens koldrøgede færøsk laks
Avocadocreme med håndpillede rejer
Pandekager med sirup og sukker
Vendte salater med vinaigrette
Æggekage med røget peberbacon og purløg
Små stegte krydderpølser
Hjemmelavet kalveleverpostej med svampe
Langtidsbagte stilktomater med urter
Chokolademousse
Frugt

 

Kr. 225,-

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Påskefrokost

Påskedag d. 21. april 2019

12.00 – 15.00

 

I Danmark fejrer vi påsken ved at holde påskefrokost. Vi mødes med venner og familie.

 

Påsken er en gammel tradition, hvor vi fejrer forår og frugtbarhed. Den stammer fra de gamle egyptere, der slagtede lam og spiste kødet med syrnet brød for at fejre foråret. Den kristne fejring af påsken er dog forbundet med Jesus og hans indtog i Jerusalem. Han blev ifølge historien korsfæstet på den dag, vi kender som langfredag, og derfor er denne dag en sørgedag. Men søndagen efter genopstod Jesus fra de døde – den søndag vi nu kender som påskedag.

 

Påskefrokost som vi kender den, er et miks mellem to påsketraditioner. Vi spiser påskefrokost for at fejre Jesus’ genopstandelse, men de ting, vi spiser, er et levn fra den gamle frugtbarhedsfejring.

 

BUFFET

 

Stegte sild med sennep og dild
Karrysild med karse og smilende æg
Kroens koldrøgede laks med æggestand og purløg
Friskkogt torskerogn med mayonnaise og håndpillede Nordsørejer
Smørstegt rødspættefilet med hjemmelavet remoulade og citron
Hønsesalat med champignon og sprød peberbacon
Roastbeef af lam med creme af ovnbagte æbler og syltede rødløg

Æg i sennepssovs (skidne æg) med bacon og brøndkarse
Mørbradbøffer med svampecreme
Sprængt ribbensteg med hjemmesyltet rødkål
Kartofler med rygeost, sennep og grønne asparges

Udvalg af danske oste
Pæretærte med letpisket fløde

 

Kr. 295,-

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Påskefrokost

2. påskedag d. 22. april 2019

12.00 – 15.00

 

I Danmark fejrer vi påsken ved at holde påskefrokost. Vi mødes med venner og familie.

 

Påsken er en gammel tradition, hvor vi fejrer forår og frugtbarhed. Den stammer fra de gamle egyptere, der slagtede lam og spiste kødet med syrnet brød for at fejre foråret. Den kristne fejring af påsken er dog forbundet med Jesus og hans indtog i Jerusalem. Han blev ifølge historien korsfæstet på den dag, vi kender som langfredag, og derfor er denne dag en sørgedag. Men søndagen efter genopstod Jesus fra de døde – den søndag vi nu kender som påskedag.

 

Påskefrokost som vi kender den, er et miks mellem to påsketraditioner. Vi spiser påskefrokost for at fejre Jesus’ genopstandelse, men de ting, vi spiser, er et levn fra den gamle frugtbarhedsfejring.

 

BUFFET

 

Stegte sild med sennep og dild
Karrysild med karse og smilende æg
Kroens koldrøgede laks med æggestand og purløg
Friskkogt torskerogn med mayonnaise og håndpillede Nordsørejer
Smørstegt rødspættefilet med hjemmelavet remoulade og citron
Hønsesalat med champignon og sprød peberbacon
Roastbeef af lam med creme af ovnbagte æbler og syltede rødløg

Æg i sennepssovs (skidne æg) med bacon og brøndkarse
Mørbradbøffer med svampecreme
Sprængt ribbensteg med hjemmesyltet rødkål
Kartofler med rygeost, sennep og grønne asparges

Udvalg af danske oste
Pæretærte med letpisket fløde

 

Kr. 295,-

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Pinsefrokost

Pinsedag søndag d. 9. juni 2019

12.00 – 15.00

 

Det er blevet sommer, og det er tid til at holde pinsefri og se pinsesolen danse. Men hvad er det egentlig, vi fejrer?

 

Foråret er fyldt med kristne fejringer. De fleste af os kender til historien om Jesu død og opstandelse i påsken, Nu står den sidste af forårets højtider, pinsen, for døren, og det er en fejring, der byder på mange spændende og svære begreber – fra Helligånd til tungetale.

 

Pinsen er den kristne højtid, hvor man fejrer Helligåndens komme. Den fejres i over to dage: Pinsedag, som altid er en søndag, og 2. pinsedag, som er mandagen lige efter.

 

BUFFET

 

Gammeldags fuldmodne sild med kapers og løg
Stegte sild med sennep og dild
Karrysild med karse og smilende æg
Kroens koldrøgede laks med æggestand og purløg
Marineret hjertesalat med skagensrejer og dild
Smørstegt rødspættefilet med hjemmelavet remoulade og citron
Hønsesalat med champignon og sprød bacon
Lun kalveleverpostej med svampe og bacon
Mørbradbøffer med svampecreme
Langtidsbagt grisebryst med rødkål
Kartofler med rygeost, agurk og radiser
Udvalg af oste
Æbletrifli

 

Kr. 225,-

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Brunch & bobler

2. pinsedag mandag d. 10. juni 2019

9.00 – 12.00

 

Det er blevet sommer, og det er tid til at holde pinsefri og se pinsesolen danse. Men hvad er det egentlig, vi fejrer?

 

Foråret er fyldt med kristne fejringer. De fleste af os kender til historien om Jesu død og opstandelse i påsken, Nu står den sidste af forårets højtider, pinsen, for døren, og det er en fejring, der byder på mange spændende og svære begreber – fra Helligånd til tungetale.

 

Pinsen er den kristne højtid, hvor man fejrer Helligåndens komme. Den fejres i over to dage: Pinsedag, som altid er en søndag, og 2. pinsedag, som er mandagen lige efter.

 

BUFFET

 

Vino Spumante
Kaffe – te – juice – most – isvand
Udvalg af brød og croissanter
Skyr, rødgrød og granola
Udvalg af oste og marmelader
Tørrede pølser og skinke
Kroens koldrøgede færøsk laks
Avocadocreme med håndpillede rejer
Pandekager med sirup og sukker
Vendte salater med vinaigrette
Æggekage med røget peberbacon og purløg
Små stegte krydderpølser
Hjemmelavet kalveleverpostej med svampe
Langtidsbagte stilktomater med urter
Chokolademousse
Frugt

 

Kr. 225,-

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Sankt Hans aften

Søndag d. 23. juni 2019

 

Sankt Hans dag falder d. 24. juni, som er Johannes Døberens fødselsdag – et halvt år før Jesu fødselsdag. I Danmark har vi tradition for at fejre helligdage aftenen før. Derfor fejres Sankt Hans aften d. 23. juni.

 

De færreste kan forestille sig Sankt Hans aften uden et stort bål. Oprindeligt blev Sankt Hans bålet tændt for at fungere som vågeblus. Vågeblusset skulle varsle, at dagene blev kortere og lyset derfor stille ville forsvinde. Det skulle derfor symbolisere overgangen til noget nyt.

 

I Danmark brændte man mænd og kvinder på bålet frem til 1693, hvis man mistænkte dem for at være troldfolk. Man brugte derfor Sankt Hans bålet til at sikre sig, at de onde kræfter der var til stede Sankt Hans aften blev sendt til Bloksbjerg.

 

Den danske tradition, hvor vi brænder heksen på Sankt Hans bålet er først opstået i 1900-tallet. I den forbindelse opstod også en tradition for at holde båltaler og synge midsommerviser.

 

PROGRAM

 

Kl. 18.00: Grill buffet

 

Muslinger fra Isefjorden med løvstikke og citron
Fisk- og skaldyrscocotter med dild og hvidvin
Helstegt dansk kalveryg
Porchetta af dansk skovgris med salvie
Kartoffelsalat af røgede kartofler med mandler og purløg
Grillede kartofler med ramsløg og kapers
Marinerede grønne asparges vendt med hjertesalat og radiser
Perlebyg vendt med dressing af blåskimmelost og karse
Hjemmebagt brød og friskkærnet smør
Grillet ananas med karamel og vaniljecreme tilsmagt med mørk rum

 

Kr. 195,-

 

Kl. 21.00: Båltale og Sankt Hans bål (på Stensbjerg bag kroen)

 

Kl. 24.00: Tak for i aften

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Halloween fest

Lørdag d. 2. november 2019

Kl. 18.00

 

På lige præcis denne dato, om natten, har de døde lettest ved at vende tilbage til vores verden, for at skræmme eller hævne sig på de levende. Det er i hvert fald grunden ifølge gammeldags overtro. Allehelgensdag falder altid d. 1. november.

 

Allehelgens søndag er derimod altid den første søndag i november, og den dato kan godt variere lidt. Denne søndag bliver allehelgensdag fejret og markeret af folkekirken i deres gudstjenester.

 

PROGRAM

 

Velkomstbobler
Forret: Cremet græskarsuppe med chili og ingefær
Hovedret: Helstegt kalvefilet med bagt græskar og kartoffeltimbale med svampesauce
Dessert: Syltede græskar med sprød crumble og letpisket fløde med vanilje

 

Kr. 395,-

 

Kl. 21.00: Live Musik og en veludrustet bar. NIGHT TRAIN spiller for fuld udblæsning! Så det er bare med at få kridtet danseskoene

 

Kl. 01.00: Tak for i aften

Krostuen har åben til kl. 02 plus

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Mortens aften

Søndag d. 10. november 2019

18.00 – 21.00

 

Mortens aften, den 10. november, er aftenen før mindedagen for Den Hellige Martin, i Danmark kaldet Morten Bisp.

 

Historien om, hvorfor vi spiser mortensgås, blev første gang trykt på dansk i 1616. Her fortælles det, hvordan Morten for sin helligheds skyld blev udpeget til biskop i den midtfranske by Tours, hvor han levede i 300-tallet, men Morten ønskede af beskedenhed ikke at blive indsat i det høje embede og gemte sig i en gåsesti.

 

Gæssene røbede ham imidlertid ved deres gækken. Han bestemte derfor, at gæssene hvert år på denne dag, den 11. november, skulle lade livet for at blive spist.

 

Mortensgåsen er i dag oftest ombyttet med en and.

 

Menu

 

Velkomstbobler

Forret: Gravad færøsk laks på grillet surdejsbrød med sennepsmayo og vinterurter

Hovedret: Confiteret and og hjemmesyltet rødkål med brunede kartofler og kraftig sauce

Dessert: Æblekage med karamel crumble og letpisket fløde med portvin

 

Kr. 295,-

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Julen 2019

15.11.2019 – 26.12.2019

 

LILLE JUL

 

Kroens karrysild med skalotteløgscreme, æble og purløg
Æg og rejer med dild-mayonnaise
Stegt rødspættefilet med hjemmerørt remoulade
Kalvesylte med rødbeder
Flæskesteg med rødkål
Dansk hø-ost med frugt kompot og kiks
Inklusiv brød, smør og fedt

 

Kr. 245,- pr. person

Serveres kun til frokost

 

 

STOR JUL

 

Julesild med løg, kapers og dild
Kroens karrysild med skalotteløgscreme, æble og purløg
Stegte lune sild i lage
Pandestegt rødspættefilet med remoulade
Æg og rejer med dild-mayonnaise
Koldrøget laks med syltede agurker og peberrodscreme
Kalvesylte med rødbeder
Confit af and med syltet julesalat
Flæskesteg med rødkål
Medister med stuvet kål og grov sennep
Ris a la mande med kirsebærsauce
Inklusiv brød, smør og fedt

 

 

Kr. 365,- pr. person

Min. 20 personer. Det er en god ide at forudbestille i god tid.

 

 

Tilkøbsmuligheder

 

Røget ål med røræg og purløg
Tarteletter med høns og asparges
Leverpostej med svampe og peberbacon
Æbleflæsk med kanel og løg
Dansk hø-ost med frugtkompot og kiks
Ris a la mande med kirsebærsauce

 

Tilkøb kr. 45,- pr. person pr. ret

 

——————————————-

 

Det store julebord 1. juledag

Onsdag d. 25. december 2019

Kl. 12.30

 

Efter en måned med sammenkomster med venner og forretnings-/arbejdsrelationer i alle festniveauer, har familien nu taget over.

 

Første familiefest er juleaften og nu følger to ekstra juledage.

 

Lige så traditionel som juleaften er, følger mange familier årelange traditioner med fælles frokost, ikke mindst 1. juledag.

 

Bordets glæder består af så mange forskellige delikatesser, at det vil være umuligt at nævne det hele – og mange traditioner er meget landsdelsbestemt.

 

DET STORE JULEBORD

 

Gl. daws syltede sild med løg
Julesild med løg, kapers og dild
Kroens karrysild med skalotteløgscreme, æble og purløg
Stegte lune sild i lage
Røget ål med røræg og purløg
Pandestegt rødspættefilet med remoulade
Æg og rejer med dildmayonnaise
Koldrøget laks med syltede agurker og peberrodscreme
Kalvesylte med rødbeder
Confit af and med syltet julesalat
Flæskesteg med rødkål
Æbleflæsk med kanel og løg
Tarteletter med høns og asparges
Leverpostej med svampe og peberbacon
Medister med stuvet kål og grov sennep
Dansk hø-ost med frugt kompot og kiks
Ris a la mande med kirsebærsauce
Brød, smør og fedt

 

Kr. 365,- pr. person

Børn under 12 år halv pris

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Det store julebord 2. juledag

Torsdag d. 26. december 2019

Kl. 12.30

 

Efter en måned med sammenkomster med venner og forretnings-/arbejdsrelationer i alle festniveauer, har familien nu taget over.

 

Første familiefest er juleaften og nu følger to ekstra juledage.

 

Lige så traditionel som juleaften er, følger mange familier årelange traditioner med fælles frokost, ikke mindst 1. juledag.

 

Bordets glæder består af så mange forskellige delikatesser, at det vil være umuligt at nævne det hele – og mange traditioner er meget landsdelsbestemt.

 

DET STORE JULEBORD

 

Gl. daws syltede sild med løg
Julesild med løg, kapers og dild
Kroens karrysild med skalotteløgscreme, æble og purløg
Stegte lune sild i lage
Røget ål med røræg og purløg
Pandestegt rødspættefilet med remoulade
Æg og rejer med dildmayonnaise
Koldrøget laks med syltede agurker og peberrodscreme
Kalvesylte med rødbeder
Confit af and med syltet julesalat
Flæskesteg med rødkål
Æbleflæsk med kanel og løg
Tarteletter med høns og asparges
Leverpostej med svampe og peberbacon
Medister med stuvet kål og grov sennep
Dansk hø-ost med frugt kompot og kiks
Ris a la mande med kirsebærsauce
Brød, smør og fedt

 

Kr. 365,- pr. person

Børn under 12 år halv pris

 

KØB BILLET

 

——————————————-

 

Nytårsaften

Tirsdag d. 31. december 2019

 

Kom til nytårsfest på Hotel Orø Kro.

 

Vi lægger op til et brag af en fest, så du kan byde det nye år velkommen med venner og familie.

 

PROGRAM

 

Ankomst for alle kl. 17.30
Velkomst og snacks
Hendes Majestæt Dronningens nytårstale kl. 18.00
4 retters nytårsmenu
Tilhørende vinmenu
Kaffe/the og kransekage
Det nye år skåles ind med bobler
Musik og dans
Kroen takker af og ønsker alle godt nytår kl. 03.00

 

Dagen der på serveres stor morgenmadsbuffet kl. 09.00

 

Menu

 

Foie gras terrine med hvidvinsgele og maltchips

 

Rimmet torsk og kammusling med citronskyr og karseolie

 

Grillet dansk oksemørbrad med jordskok/kartoffelpuré og bordelaise med røget marv

 

Hvid chokoladesifon med citronknas og karamel

 

Der vil desuden være bar med salg af spiritus ect.

 

Kr. 895,- pr. person – tillæg ved overnatning kr. 400,- pr. person

 

Kontakt os på telefon for yderligere information.

 

KØB BILLET